In de Pers - Nieuwtjes Leonne - Meninstructie.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Horsefood zoekt weer mentalent

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Horsefood
Op 12 mei organiseert Horsefood weer het Horsefood mentalent 2019
Natuurlijk is Leonne als ambassadeur aanwezig
De zweep erover?? Even luisteren naar Leonne als menexpert

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Dezweeperover?
Publicatie in Paard en Koets
De zweep als ruiterbeen van de Menner aldus Leonne:

Paard&Koets: De zweep is het ruiterbeen van een menner
“Van oudsher werd de zweep gebruikt om een paard een klap te geven, maar je kunt er echt nog veel meer mee,” licht Leonne van Gestel toe. In haar clinic ‘Zweephulpen’ legt Leonne alles uit en gaat ze dieper in op het gebruik van deze hulp.
Foto: Rinaldo de Craen

Ophouding niet altijd genoeg
Leonne van Gestel is van origine dressuurruiter en maakte later de overstap naar de aangespannen sport. In haar carrière als menner werd zij drie keer Nederlands kampioen. Verder is Leonne instructeur niveau 3 voor onder het zadel en niveau 4 instructeur voor de mensport. Daarnaast is ze óók nog allround jury voor het mennen, waarbij ze alle klassen mag jureren.

“Als je op een paard zit en hij loopt over de buitenschouder weg, begrens je die schouder met je buitenhand en buitenbeen. Als je paard voor de koets loopt is dat niet zo makkelijk gedaan als gezegd. Vaak wordt er in zo’n situatie wel gezegd ‘maak een ophouding met je buitenhand’, maar op die manier kun je de schouder nooit correct naar binnen verplaatsen.”

Begrenzen, belonen en corrigeren
Hoe gebruik je de zweep dan als aanvulling op jouw manier van rijden? En welke zweep kun je daar het beste voor gebruiken? Dit en nog veel meer legt Leonne van Gestel je graag uit. “De zweep kan helpen bij alle zijwaartse bewegingen. Je kunt je paard ermee belonen, corrigeren én begrenzen als hij bijvoorbeeld over zijn schouder wegloopt. De reden waarom je de zweep gebruikt bepaalt ook hoe je de zweep vasthoudt, hoe je hem beweegt en op welke plek je je paard raakt. ‘Met een lange zweep kun je bijvoorbeeld beter bij de schouder van je paard, maar die liggen meestal erg zwaar in de hand. Een optie is dan om een korte zweep met een lang touwtje eraan te gebruiken. Die vergt alleen wel wat oefening voordat je die correct kunt gebruiken.”

Wil je hier meer over weten? Zorg dan dat je op zaterdag 20 en/of zondag 21 april bij de clinic “Zweephulpen” bent!
Leonne geeft dressuurclinics op 25 April en 1 Mei

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Clinic
Mendistrict West organiseert ook dit jaar weer een dressuurclinic voor haar leden.
De instructie wordt deze keer verzorgt door Leonne van Gestel.
West is een zeer uitgestrekt district en daarom zijn er twee plaatsen waar de leden kunnen deelnemen of als belangstellende de clinic kunnen bijwonen.


GEZOCHT : Mentalent

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: HorsefoodMetalent

Verslag Paard & Koets met Horsedriving Kronenberg 20 tm 22 April

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: SuccesvolleSamenwerking
Succesvol huwelijk Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg
Het samensmelten van Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg kende met ruim 12.500 bezoekers een geslaagde eerste gezamenlijke editie. Menliefhebbers uit voornamelijk Nederland, Duitsland en België bezochten het driedaagse mensportfeest in grote getalen. In tegenstelling tot eerdere edities wisten nu ook bezoekers van verder weg het evenement te vinden, zoals Engelsen, Oostenrijkers, Zweden en Denen.

Het veelzijdige programma waarin educatie en spektakel elkaar afwisselden werd alom geprezen.

Op vier verschillende locaties verzorgden (inter-)nationale toptrainers uit de mensport clinics en demonstraties, Druk bezocht waren de onderdelen van de Duitse bondscoach Karl Heinz Geiger, meninstructrice Leonne van Gestel en de Belgische vierspanmenner Jan Vanden Berghe.
Op zaterdagavond kreeg Cindy Timmer uit handen van organisator Gijs Bartels de Mennifique Wisseltrofee uitgereikt.
De trofee is in het leven geroepen om vrijwilligers uit de mensport in het zonnetje te zetten.

Door de combinatie met Paard&Koets met het prachtige weer kende de Internationale Menwedstrijden meer aanloop dan ooit tevoren.
Rijen dik stond het publiek bij de vaardigheidspiste en marathonhindernissen waar de enkel- twee- en vierspancombinaties de strijd met elkaar aangingen.
Bij de enkelspannen won Saskia Siebers, bij de tweespannen was de hoogste eer voor Michael Sellier en Bram Chardon betrad de hoogste trede bij de vierspanners.
De rubriek voor paramenners schreef Francisca den Elzen op haar naam.

Voor het eerst vond het Nederlands Kampioenschap Hoefsmeden plaats tijdens Paard&Koets. Op vrijdag mochten 22 eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen hun vakmanschap tonen. In de zinderende hitte smeedden zij van een stuk ijzer een deugdelijk hoefijzer. Op zaterdag en zondag was het de beurt aan de professionals. Regerend Nederlands Kampioen Gertjan Salm, verdedigde met succes zijn titel en maakt zich samen met de nummers twee tot en met vier op voor het EK in Zwitserland later dit jaar.

Op zaterdagochtend streden jeugdmenners met elkaar in een minimarathon. Lotte Zaaijer (enkelspan t/m 12 jaar), Larissa Reints (enkelspan van 14 tot 16 jaar) en Eline Mentink (tweespan) gingen er met de winst vandoor. Op zondagochtend namen acht stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Snelste was Elien Verhaaf met haar kleine en uiterst dappere span miniatuurpaarden.

De 37e editie van Paard&Koets is op 20, 21 en 22 april 2019 op Equestrian Centre de Peelbergen, wederom in combinatie met Horse Driving Kronenberg.


Leonne geeft Clinics op 20,21 en 22 April

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: ClinicsLeonne

Clinics door Leonne tijdens groots evenement.

Tijdens het grootste mensportevenement ter wereld zal Leonne een aantal clinics geven.
20,21 en 22 April

Stemgebruik bij Mensport

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: PaardenKoets


ARTIKEL IN "DE MENSPORT" OVER HALTHOUDEN EN ACHTERWAARTS

Gepubliceerd door in In de Pers ·
ARTIKEL IN "DE MENSPORT" OVER HALTHOUDEN EN ACHTERWAARTS
19.12.2016
Billy in de hoofdrol !

Dat je paard wil stilstaan is heel belangrijk, zeker in het verkeer.
En hoe ga je in de dressuur dan netjes achterwaarts?
Instructrice Leonne van Gestel laat in het instructieverhaal in MenSport 9 zien hoe je dat voor elkaar krijgt en wat er mis kan gaan.   

© At van Gestel
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu