Verslag Paard & Koets met Horsedriving Kronenberg 20 tm 22 April - Nieuwtjes Leonne - Meninstructie.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag Paard & Koets met Horsedriving Kronenberg 20 tm 22 April

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: SuccesvolleSamenwerking
Succesvol huwelijk Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg
Het samensmelten van Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg kende met ruim 12.500 bezoekers een geslaagde eerste gezamenlijke editie. Menliefhebbers uit voornamelijk Nederland, Duitsland en België bezochten het driedaagse mensportfeest in grote getalen. In tegenstelling tot eerdere edities wisten nu ook bezoekers van verder weg het evenement te vinden, zoals Engelsen, Oostenrijkers, Zweden en Denen.

Het veelzijdige programma waarin educatie en spektakel elkaar afwisselden werd alom geprezen.

Op vier verschillende locaties verzorgden (inter-)nationale toptrainers uit de mensport clinics en demonstraties, Druk bezocht waren de onderdelen van de Duitse bondscoach Karl Heinz Geiger, meninstructrice Leonne van Gestel en de Belgische vierspanmenner Jan Vanden Berghe.
Op zaterdagavond kreeg Cindy Timmer uit handen van organisator Gijs Bartels de Mennifique Wisseltrofee uitgereikt.
De trofee is in het leven geroepen om vrijwilligers uit de mensport in het zonnetje te zetten.

Door de combinatie met Paard&Koets met het prachtige weer kende de Internationale Menwedstrijden meer aanloop dan ooit tevoren.
Rijen dik stond het publiek bij de vaardigheidspiste en marathonhindernissen waar de enkel- twee- en vierspancombinaties de strijd met elkaar aangingen.
Bij de enkelspannen won Saskia Siebers, bij de tweespannen was de hoogste eer voor Michael Sellier en Bram Chardon betrad de hoogste trede bij de vierspanners.
De rubriek voor paramenners schreef Francisca den Elzen op haar naam.

Voor het eerst vond het Nederlands Kampioenschap Hoefsmeden plaats tijdens Paard&Koets. Op vrijdag mochten 22 eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen hun vakmanschap tonen. In de zinderende hitte smeedden zij van een stuk ijzer een deugdelijk hoefijzer. Op zaterdag en zondag was het de beurt aan de professionals. Regerend Nederlands Kampioen Gertjan Salm, verdedigde met succes zijn titel en maakt zich samen met de nummers twee tot en met vier op voor het EK in Zwitserland later dit jaar.

Op zaterdagochtend streden jeugdmenners met elkaar in een minimarathon. Lotte Zaaijer (enkelspan t/m 12 jaar), Larissa Reints (enkelspan van 14 tot 16 jaar) en Eline Mentink (tweespan) gingen er met de winst vandoor. Op zondagochtend namen acht stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Snelste was Elien Verhaaf met haar kleine en uiterst dappere span miniatuurpaarden.

De 37e editie van Paard&Koets is op 20, 21 en 22 april 2019 op Equestrian Centre de Peelbergen, wederom in combinatie met Horse Driving Kronenberg.


© At van Gestel
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu